't Schutje gaat naar buiten

Hoe kunnen we ouderen met NAH, dementie of psychische problematiek stimuleren om naar buiten te gaan?

Inleiding

Zorgboerderij ’t Schutje gelegen in Soerendonk, gaat de activiteiten naar buiten uitbreiden. Op de zorgboerderij wordt zorg geboden in de vorm van dagbesteding voor cliënten met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), dementie en psychische problematiek. Er werken 6 vrijwilligers van Palladijn en een groep verpleegkundigen. Beleven, ervaren en genieten staan centraal.

 

Het project

Er wordt een tuinkas in de tuin van de zorgboerderij gerealiseerd. Het is wetenschappelijk aangetoond dat bewegen positief effect heeft op dementie. ’t Schutje wil de reeds bewezen effecten toepassen op de ouderenzorg. Dit wil zij doen door middel van een tuinkas. De tuinkas wordt gevuld met planten, bloemen, groenten en kruiden uit de regio. Iedereen is welkom om langs te komen en ervan te genieten!

’t Schutje is door middel van de tuinkas een voorbeeld in de ouderenzorg. De vooruitgang op het gebied van gezondheid die zij creëert voor haar cliënten door het stimuleren van beweging en beleven in de tuinkas, draagt bij aan de vitaliteit van de cliënten. Het project is vernieuwend op het gebied van zorg.

 

Verwachte output/gevraagde input

’t Schutje gaat door middel van een tuinkas ouderen met dementie weer stimuleren om naar buiten te gaan. Dit zorgt voor meer vitaliteit bij de ouderen.

Terug naar overzicht