Iedereen creatief met technologie

Hoe kunnen we zorgen dat TECHNIEKBIEB verder groeit?

Inleiding

Technologie en techniek zijn tegenwoordig overal om ons heen en niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Technologie gaat snel en kennis van ICT en techniek zijn vaardigheden die iedereen in de basis moet beheersen. Net als creatief- en probleemoplossend denken.

In het basis- en voortgezet onderwijs is het niet altijd mogelijk om voldoende tijd en budget op te brengen voor een eigen ‘lab’. Vooral in en om een high-tech regio en design stad als Eindhoven is het belangrijk  dat jongeren ervaren hoe leuk het is om zelf technologie te ontdekken.

TECHNIEKBIEB heeft de missie om jongeren onbevangen en creatief om te laten gaan met technologie en techniek. Zodoende maakt Techniekbieb maakonderwijs voor iedereen mogelijk.

 

Het project

Niet elke school heeft de kennis en middelen om een up-to-date technologie lab in te richten. Techniekbieb neemt tijd, kennis en een stuk investering uit handen. Simpelweg door het lab uit te lenen aan groepen. Bij hen op locatie.

Techniekbieb doet  dit via een uitleen van materialen met een uitgebreid instructievel. Trainingen aan docenten. En workshops met een instructeur van Techniekbieb. Techniekbieb maakt het mogelijk dat techniek en creativiteit een belangrijke plek in het primair en voortgezet onderwijs krijgen. Zelf oplossingen bedenken staat hierbij voorop.

In de Brainport regio moeten inwoners en vooral jongeren voorlopers zijn op gebied van Digiwijsheid. Vakbekwame slimme technici zijn steeds harder nodig.

 

Verwachte output/gevraagde input

TECHNIEKBIEB is op zoek naar partners die samen TECHNIEKBIEB verder willen invullen. De partners dragen bijvoorbeeld financieel bij middels sponsoring, maar ook middels input op didactisch vlak of donaties in de vorm van apparatuur.

Voor technische bedrijven is TECHNIEKBIEB een interessante partner omdat zij hun toekomstige medewerkers enthousiasmeert voor het vak. Er ontstaan waardevolle ideeën vanuit de workshops. Uiteraard zoekt TECHNIEKBIEB samenwerking met alle fantastische initiatieven en events in de regio.

Wie zit hier achter?

  • Stichting Techniekbieb
Terug naar overzicht