Slim Boek

Hoe kunnen we zorgen voor meer natuurbeleving in een High Tech omgeving?

Inleiding

Slim Boek is zeker geen traditioneel boek, maar heeft wel de uitstraling en aantrekkingskracht van een handzaam koffietafelboek. Het boek is tweetalig (EN-NL) en zit vol moderne gadgets die toegankelijk zijn via een digitale laag die zichtbaar wordt door gebruik te maken van een gratis app op je smartphone of tablet. Foto’s komen tot leven, maak een reis door de tijd, hoor het geluid van het bos, kijk rondom je heen of zweef over het uitgestrekte landschap. Kortom een totaal nieuwe natuurbeleving.

 

Omschrijving Project

Door gebruik te maken van diverse moderne fotografische technieken is het mogelijk om cross mediaal op heel verschillende manieren natuurbeleving te verbeelden. De volgende technieken worden ingezet binnen Slim Boek: 360º panorama, panorama zoom, time-lapse, hyper-lapse, slow motion, aerial movie en spin-photo.

Door het toepassen van een digitale laag is het mogelijk extra content toe te voegen met achtergrondinformatie over de foto’s. Hierdoor is het Slim Boek niet statisch en kan de augmented reality groeien in de loop van de tijd. Het is hierdoor bijvoorbeeld mogelijk om: zelf naar de plek te gaan waar de foto is gemaakt, je ontvangt de coördinaten en kunt zelf met je smartphone of tablet rechtsreeks naar de locatie gaan; de wandeling te maken langs hoogtepunten uit het boek; natuurlijke geluiden te horen; te zien hoe deze locatie er vanuit de lucht uitziet; te zien hoe het landschap er uit ziet in een ander seizoen; te leren hoe de foto gemaakt is; en zelf je mooiste foto te maken en deze te delen binnen een community. Met de gratis app Ons Bos kun je zelfs offline (zonder verbinding met internet) de informatie opvragen en beleven.

 

Verwachte output/Gevraagde input

Als eindproduct wordt een cross mediaal product opgeleverd, te weten een tweetalig Slim Boek, een APP en een wandeling gekoppeld aan augmented reality. Voor de realisatie loopt nu een crowdfunding traject. Het Slim Boek is te bestellen via voorinschrijving via www.slimboek.com

Wie zit hier achter?

  • Eric Bergmeester, Eric Bergmeester Photography
  • Staatsbosbeheer,
  • Dutch Rose Media
Terug naar overzicht