Brug over de Dommel in Valkenswaard

Hoe kunnen we als wandelvereniging zorgen voor een brug over de Dommel?

Inleiding

Wandelvereniging Voetje voor Voetje uit Valkenswaard heeft als wens een brug aan te leggen over de Dommel in Valkenswaard. Het zoekgebied ligt tussen de Venbergse Molen en Borkel & Schaft en zou de natuurgebieden De Malpie en De Opperheide moeten verbinden. Daarnaast zouden hierdoor nieuwe ommetjes kunnen ontstaan nabij de Natuurpoort Venbergen.

 

Omschrijving Project

Inmiddels is duidelijk geworden dat er een oude stuw ligt in het zoekgebied. Door deze stuw te voorzien van nieuwe leuningen aan beide zijden van het loopvlak zou op eenvoudige wijze een brug over de Dommel gerealiseerd kunnen worden. We hebben de wandelvereniging in contact gebracht met Waterschap De Dommel, welke wil meedenken in een oplossing. Daarnaast blijkt aan de ene kant van de stuw een wandelpad te lopen, echter aan de andere kant nog niet. Inmiddels wordt achterhaald wie de grondeigenaren zijn van de betreffende gronden om te kijken of zij medewerking willen verlenen aan het wandelen over hun eigendom om zo de stuw te kunnen verbinden met het wandelroutenetwerk. Daarnaast wordt nog gezocht naar leuningen om de stuw veilig oversteekbaar te maken. Het wordt geen brede brug, maar wel een beleving om hem over te steken.

 

Verwachte output/Gevraagde input

Hergebruik van de oude stuw om te komen tot een nieuwe brug. We zijn nog op zoek naar leuningen om op de sluis te plaatsen.

Wie zit hier achter?

  • Arnold Lathouwers, Wandelvereniging Voetje voor Voetje Valkenswaard
  • VVV Valkenswaard
  • Waterschap De Dommel
  • Gemeente Valkenswaard
Terug naar overzicht