Maatschappelijke Voucher Boven-Dommel

Wat is een maatschappelijke voucher?

De voucher biedt inwoners of organisaties die een innovatief projectidee hebben dat bijdraagt aan verbetering van de vitaliteit van De Groote Heide/Boven-Dommel, financiële ondersteuning om het project daadwerkelijk tot uitvoering te brengen.

Het gebied:

Onder “De Groote Heide” (Boven-Dommel) vallen de volgende gemeenten:

Cranendonck,  Heeze-Leende, Valkenswaard, Eindhoven, Waalre, Veldhoven in Nederland en Hamont-Achel en Neerpelt in België.

Voor wie is de voucher bedoeld?

De voucher kan aangevraagd worden door (een samenwerkingsverband van) natuurlijk personen en/of rechtspersonen met een maatschappelijk doel die gevestigd zijn in het Nederlandse deel van het gebied De Groote Heide.

De bijdrage

De hoogte van de bijdrage door de voucher is maximaal € 5.000,-. Als tegenprestatie wordt van de aanvrager een gelijk bedrag verwacht in de vorm van ureninzet. De uren mogen worden verrekend tegen een tarief van € 20,- per uur.

Hoe werkt het?

Projectideeën kunnen worden ingediend via het aanvraagformulier dat op deze pagina kan worden gedownload. Indien het project voldoet aan de voorwaarden, zal het in behandeling worden genomen door de coöperatie en zal het na een intakegesprek worden voorgelegd ter beoordeling door de vouchercommissie.

Voor gedetailleerde informatie kunt u hieronder het reglement downloaden.

 

Aanvraagformulier Maatschappelijke Voucher Boven-Dommel Reglement Maatschappelijke Voucher Boven-Domme