Stoneprinting Weekend met NICO VRIELINK

Stoneprinting Weekend met NICO VRIELINK

10 november 2015

Tijdens dit weekend worden dit jaar in open master class setting onder leiding van meester-steendrukker Gertjan Forrer enkele litho's gemaakt door de wereldvermaarde Brabantse beeldend kunstenaar Nico Vrielink. Hij woont en werkt al weer geruime tijd op Bali, maar verblijft momenteel voor korte tijd in Nederland en België. Zijn bijna ontembare productiedrang resulteerde in een enorm oeuvre aan schilderijen waarbij aanvankelijk in duizenden schilderijen vooral zijn eerste levenspartner Jeane Seah centraal stond. Er is de afgelopen 25 jaar veel mondiale media-aandacht aan Vrielink geschonken in zowel kranten, tijdschriften, boeken als in tv-documentaires. Zijn werk was in ruim 500 exposities te bewonderen en werd en wordt wereldwijd verzameld.Traditionele litho!


Het is al weer lang geleden dat hij in New York samen met Karel Appel en Walasse Ting litho's op een drukplaat maakte. Tijdens dit weekend zal hij op traditionele lithostenen tekenen en daarvan zullen twee kleine, zeer exclusieve oplagen worden gedrukt en deze zijn te koop. Voorts zal Nico een aantal kunstwerken meenemen die te zien zijn in de foyer en is er gelegenheid de kunstenaar vragen te stellen. Tevens worden er in het museum en atelier lithostenen geslepen en is er uitleg voor het publiek over het prepareren en het steendrukken op handpersen en grote snelpersen.Expositie FORRER lithografie


Tijdens dit weekend kan het bezoek naast een rondgang door het museum ook genieten van de recent geopende expositie FORRER lithografie. In de tentoonstelling zijn kunstlitho's te zien van bekende namen, zoals Hans Erni, Anton Martineau, Marcel van Eeden, Emo Verkerk, Corneille, Lon Buttstedt, Helen Frik, Herman Gordijn, Piet Klaasse, Uwe Poth, Achnaton Nassar, Peter Pontiac en Theo Wolvecamp. Maar ook bij het publiek minder bekende kunstenaars zijn vertegenwoordigd met verrassend grafisch werk. Zij hebben met name bekendheid in kringen van liefhebbers en verzamelaars. Daarnaast is er aandacht voor het spraakmakende door Forrer vervaardigde kunstboek uit 2000 van stichting BONK getiteld 'De Nomaden' waaraan vele kunstenaars hebben meegewerkt.  

 

Geen toeslag


Het entreebewijs geeft toegang tot het Stoneprinting weekend als de expositie en het museum waarin alles is te zien over de in 1798 door Alois Senefelder uitgevonden steendruk of lithografie.
Adres: CAROLUS Gebouw, Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard. Openingstijden: dinsdag  t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. Entree: Vanaf 18 jaar : € 6,00, 13 tot 18 jaar/CJP/studenten : € 4,00, 0 t/m 12 jaar (onder begeleiding) : gratis. Museumkaart: gratis. Meer info: zie www.steendrukmuseum.nl

 

Terug naar overzicht