Oplevering projecten: Ons Bos en Slim Boek  worden in mei en juni gepresenteerd

Oplevering projecten: Ons Bos en Slim Boek worden in mei en juni gepresenteerd

23 april 2015

Projecten worden financieel ondersteund door het voucheprogramma van de coöperatie

Een van de projecten is Ons Bos. Met deze app willen we op innovatieve wijze allerlei activiteiten in de natuur laten beleven. De app bevat inmiddels hardloopworkshops van de bekende Eindhovense marathonloper Luc Krotwaar, een natuurwandeling verzorgd door het IVN en nog vele andere activiteiten rond thema’s als mindfulness en natuurfotografie. De app biedt nog veel meer ruimte voor belevenissen in de natuur. Wanneer initiatiefnemers hun activiteit ook via deze app willen aanbieden kunnen ze zich wenden tot de coöperatie. 

 

Ons Bos-App

Ook bevat de Ons Bos-App zogenoemde ‘Augmented Reality’. Dit zorgt er voor dat er meer ontdekt kan worden tijdens een wandeling door de natuur. Door simpelweg de camera van een smartphone te gebruiken bij het verkennen van de omgeving is het mogelijk om unieke informatie te verkrijgen over de wandelroute, de omgeving of de locatie. 


De oplevering van de Ons Bos-App zal samengaan met de oplevering van het project “Ons Kloosterlandschap”. Dit project is een samenwerking van Staatsbosbeheer en de provincie Noord-Brabant. Het doel van “Ons Kloosterlandschap” is het creëren van nieuwe erfgenamen in het gebied. De oplevering van “Ons Kloosterlandschap” zal op 10 mei plaatsvinden. Tevens zal daar een eerste kennismaking met de Ons Bos-App verzorgd worden, wat onderdeel uitmaakt van dit project. Voor meer informatie kijk op onsbos.byar.nl

 

Slim Boek

Een ander project dat mede mogelijk gemaakt is door de coöperatie is het Slim Boek. Zoals de naam al doet vermoeden is het Slim Boek niet zomaar een boek. Naast dat er prachtige natuurfoto’s in staan zijn ook hier innovatieve technieken in verwerkt. Door deze speciale technieken toe te passen in de foto’s ontstaan er door het gebruik van een tablet of smartphone nieuwe beelden. Het is dus een zogenaamd cross mediaal boek.


Door de toevoeging van de digitale laag is het mogelijk om meer informatie te krijgen en zelfs informatie toe te voegen. Hierdoor is het Slim Boek minder statisch dan ieder ander normaal boek. Naast de extra informatie is het ook mogelijk om foto’s vanuit een ander perspectief te bekijken. Het is zelfs mogelijk om via een kijkje in het boek en het gebruik van een smartphone een route uit te werken die leidt naar de locatie van de foto.


De oplevering van het Slim Boek zal plaatsvinden tijdens de Dutch Technology Week begin juni. Voor meer informatie kijk op www.slimboek.com  

Terug naar archief