Jos Tielen projectleider De Groote Heide

Jos Tielen projectleider De Groote Heide

14 juni 2016

“Ik ga werken voor het gebied waar mijn passie ligt”.

Sinds kort heeft De Groote Heide  een projectleider Jos Tielen. Jos gaat zich in eerste instantie vooral bezig bezig houden met de profilering en de bekendheid  van De   Groote Heide.

Jos is 63 jaar, een echte natuurliefhebber en geboren in Eindhoven. Hij heeft o.a. gewoond in Eindhoven, Valkenswaard en Lommel. En woont nu alweer een jaar of tien in Waalre. Hij is goed bekend met de vele afzonderlijke natuurgebieden binnen De Groote Heide.

Jos is vanuit de school voor Journalistiek in 1976 gaan werken voor het Valkenswaards weekblad. Daarna heeft hij o.a. gewerkt als voorlichter oor het Waterschap Limburg en van 1988 tot 2000   voor Omroep Brabant, waar hij Chef Sport was en  later programmaleider Zuidoost-Brabant. Hij heeft steeds leidinggevende banen gehad maar bleef daarnaast graag actief  in de  verslaggeving .. Na vervolgens 4 jaar als zelfstandige media- en presentatietrainer en -coach actief te zijn geweest, is hij in gaan werken voor  de gemeente Eindhoven waar hij in 2010 hoofd Communicatie werd. Toen hij n ca. 5 jaar besloot  dat het weer tijd werd voor iets anders,waarbij min of meer bij toeval  de functie Projectleider De Groote Heide voorbij kwam.

Deze prachtige uitdaging kon hij niet laten gaan. Als echte natuurliefhebber (hij is onlangs o.a. gestart met de IVN cursus Natuurgids) en bewoner van het gebied De Groote Heide is deze klus hem op het lijf geschreven. “Gaan werken in het gebied waar je passie ligt is een cadeautje”, aldus Jos.

Jos heeft als opdracht het gebied De Groote Heide op de kaart te zetten. De eerste stap begint bij onszelf, geeft hij aan. De coöperatie moet De Groote Heide uitstralen, en zo voor een olievlekwerking zorgen. Vervolgens kunnen gemeenten en bewoners worden betrokken.

Eerst moet worden bepaald wat het gebied uniek maakt, welke kwaliteiten heeft het - of kan het krijgen - naast de bijzondere natuur? Wanneer dit is bepaald kunnen projecten worden geïnitieerd en uitgevoerd,  samen met iedereen die wil en kan bijdragen.

Een grote uitdaging is het op zoek gaan naar de belangen van de verschillende partijen, waarom zouden zij meedoen? Wat levert het hen op? Een thema waar Jos in elk geval onderzoek naar zal doen is gezondheid (in de breedste zin van het woord) gekoppeld aan natuur, volgens hem liggen hier kansen.

Met enthousiasme en vol nieuwe ideeën maakt Jos zijn start. Hij hoopt samen met de verschillende betrokkenen het “De Groote Heide gevoel” te kunnen aanwakkeren.

Terug naar overzicht