Finalisten Brabantse Dorpenderby bekend

Finalisten Brabantse Dorpenderby bekend

28 april 2015

 

Twee van de negen projecten zijn afkomstig uit Boven-Dommel.  We feliciteren Heeze en Sterksel met hun nominatie. Hieronder een korte omschrijving van deze twee projecten:

 

Heeze – Kunstsmullen

Dit najaar staat Heeze in het teken van Kunstsmullen. Er wordt een route uitgezet door de hoofdstraat van het dorp, het Wandelpark en rondom het kasteel. De route leidt de inwoners en bezoekers langs zo’n 50 Land-Art objecten, culinaire hotspots, kijkdozen in de etalages van de winkels en circa 10 Dorp-Art objecten. Deze DorpArt objecten (grote kijkdozen; formaat container) en een deel van de Land-Art objecten worden door organisaties en verenigingen uit het dorp op kunstzinnige wijze zelf vormgegeven en gebouwd. Gedurende het evenement worden rondleidingen en proefroutes georganiseerd. In het tweede weekend wordt er een preuvenement met streekproducten in het kasteel gehouden. In het derde weekend is er een kunstexpositie met werken van Heezer schilders uit de periode 1860 -1940 en werken van lokale galerieën.

 

Sterksel – @SterkselCity

Onder de naam @SterkselCity viert muziekvereniging ‘De Heerlijkheid’ uit Sterksel in 2015 haar jubileum; 70 jaar fanfare, 60 jaar drumband en 20 jaar jeugdfanfare. Tezamen 150 jubileumjaren. Onder het motto - Muziek Verbindt – wil de Muziekvereniging mensen laten genieten van muziek, de inwoners bewust maken van de diversiteit aan muziekcultuur die Sterksel bezit, een boost geven aan het verenigingsleven in het dorp en Sterkselnaren trots laten zijn op hun kleine kerkdorp. In samenwerking met diverse organisaties en de vele verenigingen uit het dorp organiseert de muziekvereniging gedurende het jubileumjaar diverse activiteiten @SterkselCity waarbij verenigingen en Sterkselnaren met elkaar worden verbonden. Bij iedere activiteit staat muziek centraal, maar is de muzikale insteek anders.

 

Vanaf 19 september 2015 zijn de projecten te volgen op omroep Brabant, vanaf dan kan er ook op de projecten gestemd worden. Voor de overige finalisten klik hier.De Provincie Noord-Brabant heeft de finalisten van de Brabantse Dorpenderby van 2015 bekend gemaakt. Twee van de negen projecten zijn afkomstig uit Boven-Dommel.  We feliciteren Heeze en Sterksel met hun nominatie. Hieronder een korte omschrijving van deze twee projecten:

Terug naar archief