Eco Solutions stelt zich voor

Eco Solutions stelt zich voor

26 februari 2015

"Duurzaam hoeft niet duur te zijn"

Eco Solutions

Regelmatig zullen wij een interview plaatsen met een van onze leden of over een van de projecten. Wat voor projecten lopen er, wat doen de leden, wat is hun ambitie en waarom zijn ze lid van de coöperatie?

De kick-off is voor Robin van Hameren, de directeur van het bedrijf Eco Solutions Nederland bv. Een bedrijf in energiebesparende en milieuvriendelijke bouwproducten. Een van de unieke kenmerken van het bedrijf is dat ze transparant zijn over de informatie van hun producten richting de klant. Zo heeft Eco Solutions een breed netwerk van leveranciers waarbij altijd dezelfde marge wordt gehanteerd.

“Wij proberen advies te geven in hoe je als bedrijf of particulier het beste energie kunt besparen. Vaak denken mensen dat dit kan door eventueel zonnepanelen te installeren. Echter moet men eerst kijken waar men kan besparen, alvorens er energie opgewekt gaat worden. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld vaak meer besparen op verlichtingskosten. Dit maakt vaak 40 tot 60% van de totale energiekosten uit", aldus van Hameren.

Eco Solutions heeft op dit moment twee projecten lopen in samenwerking met de coöperatie.

 

Suntracker

Een van de innovatieve projecten waar Eco Solutions mee bezig is, is de Ecosol Suntracker.
Dit is een actief daglichtsysteem dat met de zon meedraait door middel van een zonnecel en gps systeem, hierdoor brengt men optimaal zonlicht naar binnen waardoor er aanzienlijk minder gebruik hoeft te worden gemaakt van kunstlicht. Dit levert een fikse besparing in kosten op en draagt bij aan CO2-neutrale verlichting.

Al met al is energie besparen kijken wat men met natuurlijke bronnen kan opvangen, kijken waar men wat kan besparen, en dan pas opwekken.

“Het is niet uniek voor bedrijven om CO2-neutraal te zijn, maar om dit op een zo innovatief mogelijke wijze te doen.” Met het idee van de Ecosol Suntracker, in samenwerking met Aarts staalconstructies uit Veldhoven, waar we een proef met de koepels gaan doen, komt het innovatieve idee wellicht in aanmerking voor het voucherprogramma van de coöperatie.

 

Milieuvriendelijke lampen

Daarnaast is Eco Solutions in gesprek met een drietal gemeente uit Boven-Dommel om milieuvriendelijke lampen te plaatsen in bestaande lantaarnpaal armaturen. “Dit bespaart niet alleen energie maar ook kosten omdat niet de hele armatuur vervangen hoeft te worden. Bij vervanging van de verlichting kan daarnaast gebruik worden gemaakt van de inzet van langdurig werklozen of samenwerking worden gezocht met maatschappelijke organisaties zoals Ergon of Lunet Zorg. Op deze manier creëren we werkgelegenheid binnen een gemeente.”

 

De Coöperatie

“Dankzij de coöperatie kom ik in aanraking met mensen die ik normaal niet kan bereiken. Has van Helvoort, alliantiemakelaar bij de coöperatie,  is net als wij ontzettend enthousiast over onze producten. Hij ziet de potentie. Nu de coöperatie achter ons staat verloopt een gesprek met een overheidspartij een stukje gemakkelijker.

Dankzij Eco Solutions Nederland bv., met een beetje hulp van de coöperatie, kunnen veel bedrijven niet alleen milieuvriendelijk ondernemen, maar ook besparen op hun energiekosten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van Eco Solutions Nederland bv.: www.ecosolutionsnederland.nl

 

Terug naar overzicht