De Water Route: Beleef wandelen op een andere manier!

De Water Route: Beleef wandelen op een andere manier!

22 maart 2016

De Baronie van Cranendonck is een interactieve wandelroute rijker!

Vanaf nu ontdekt u de Baronie van Cranendonck met uw smartphone! U wordt gedurende de nieuwe Augmented Reality wandelroute meegenomen in een interactief verhaal waarbij u interessante informatie krijgt rondom het thema water en waarbij ook aandacht is voor de geschiedenis van het gebied.

De Water Route

De route is gecreëerd door een samenwerking van Coöperatie Streekontwikkeling Boven-Dommel, Dutch Rose Media en Waterschap De Dommel. Deze is interactief gemaakt middels Augmented Reality. Door gebruik van een smartphone en de Ons Bos app, welke is ontwikkeld door Dutch Rose Media, kan wandelen op een andere manier worden beleefd.

De wandelaars worden meegenomen in een verhaal over de geschiedenis van de streek en water gedurende de hele route. Op het scherm van de smartphone zijn verschillende interactieve onderdelen te zien, wanneer deze wordt gericht op bepaalde plaatsen gedurende de route. De route voert langs o.a. de waterzuiveringsinstallatie van Soerendonk. Dit is een nog niet ontdekt gebied voor vele wandelaars. Andere interessante onderwerpen gedurende de route zijn o.a.: Teuten, Brabant Water, de grens tussen Nederland en België, kasteel Cranendonck, Budels Bier en smokkelen.

De opening

Burgemeester Mw. M. Vermue van de gemeente Cranendonck heeft op maandag 21 maart j.l. de officiële openingshandeling verricht. Daarna is er met de genodigden een kort gedeelte van de nieuwe route gelopen om een indruk te krijgen. De feestelijke activiteit werd op een gepaste manier afgesloten middels een borrel bij restaurant Sjapoo te Maarheeze.

Wilt u ook de Water Route gaan lopen? Download dan de Ons Bos app! Deze kan worden gedownload in de App Store en de Play Store.

Terug naar overzicht