Lancering uniek interactief natuurfotoboek SlimBoek | De Groote Heide

Lancering uniek interactief natuurfotoboek SlimBoek | De Groote Heide

21 mei 2015

4 juni 2015 - Tijdens Dutch Technology Week (DTW) - De Witte Dame, Bibliotheek Eindhoven

Nieuwe toepassing cross media

Het is mogelijk foto’s uit het boek te scannen met een smartphone of tablet en de gratis Ons Bos-app. Hierdoor wordt extra informatie zichtbaar zoals video’s, time-lapse filmpjes, uitgestrekte panorama’s en luchtopnamen, ofwel augmented reality (ar). Met de app is tijdens een wandeling door het gebied deze informatie ook op te roepen. SlimBoek blijft groeien, het wordt compleet gemaakt op internet waar iedereen eigen foto’s van De Groote Heide kan delen. SlimBoek is hierdoor een boek met een cross mediaal concept: boek, app en community. Verder is er een interactieve expositie van groot formaat foto’s. Er is sprake van een totaal nieuwe natuurbeleving.  
Dit totaal concept is uniek en nog niet eerder gedaan. Auteurs van het boek zijn Eric Bergmeester en Jurgen Sloots. Op 4 juni 2015, tijdens de Dutch Technology Week, wordt in De Witte Dame SlimBoek De Groote Heide | Brainport natuurlijk! gepresenteerd. Meer informatie op SlimBoek.com


Achtergrondinformatie


Transnationaal Landschap De Groote Heide

Het boek gaat over het gebied van Transnationaal Landschap De Groote Heide en omvat het gebied ten zuiden van Eindhoven tot over de grens in België. Hierin liggen onder andere de Strabrechtse Heide, Leenderbos, Groote Heide, Malpie en Plateaux-Hageven. Het is de Brainport Regio Eindhoven waar natuurbeleving en technologie samenkomen. Het SlimBoek is mede mogelijk gemaakt door de coöperatie Streekontwikkeling Boven-Dommel.


Interessante bijdragen

Bijdragen aan SlimBoek over de relatie tussen natuur en high tech door André Kuipers (ruimtevaarder), Frans Lanting (National Geographic fotograaf), Peter Glas (watergraaf) Robbert Snep (onderzoeker), Cor Geluk (landschapsarchitect), bestuurders en captains of industry uit Brainport Regio Eindhoven. Het boek is tweetalig Nederlands-Engels.


Frans Lanting (National Geographic fotograaf) over dit boek

‘Dit concept gaat verder dan enkel het presenteren van goede foto’s zoals in een traditioneel boek. Het titelbeeld van het boek is mysterieus, en legt een duidelijk verband tussen natuur en de high tech omgeving. Technologie blijft een grote aanjager voor vernieuwing’


Gepassioneerde natuurfotografen

SlimBoek is een initiatief van Eric Bergmeester in samenwerking met Jurgen Sloots. Beide zijn gepassioneerde natuurfotografen met hun roots in Eindhoven. De afgelopen jaren hebben zij intensief gefotografeerd voor dit project. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Brabants Landschap hebben ondersteuning geleverd bij het veldwerk.

Voor een impressie van de avond klik hier

Terug naar overzicht